EKONOMİ HABERLERİ

 

Kanada Hükümeti gümrük vergilerinde değişikliğe gidiyor

Bizim Anadolu / Ottava

Embassy Gazetesi'nde yer alan bir habere göre Kanada Hükümeti 72 ülkenin etkileneceği 'Genelleştirilmiş Tercihli Tarife' vergilendirmesinde değişikliğe gidiyor.

Kanada Resmi Gazetesi'nde 22 Aralık 2012'de yayınlanan hükümetin verdiği bir önerge yasalaşırsa 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren söz konusu 72 ülkeden dışalımda bulunan kuruluşlar yüzde 20'ye varacak oranda daha fazla vergi ödeyecekler; bu da yüz binlerce dolarlık bir artışı getirecek.

Genelleştirilmiş Tercihli Tarife'den yararlanan ülkeler arasında en çok etkileneceklerin Çin, Güney Kore, Güney Afrika, Brezilya ve Hindistan'ın yanında Türkiye de var. Bazı kalemlerde % 13'e çıkacak vergilerin yanında, Türkiye'den satın alınan mücevher ve değerli taşlarla birlikte çini alımları da değişiklikten etkilenecek.

Ottava, Toronto Başkonsolosluklarıyla birlikte Montreal Fahri Başkonsolosluğu'nun da Türkiye'den dışalımda bulunan ticaret kuruluşlarına bilgilendirmede bulunduğu bir yazıda, Ticaret Ataşeliklerinin Kanada Hükümeti'ne görüşlerini aktaracakları belirtilirken, 'Genelleştirilmiş Tercihli Tarife'nin sona erdirilmesinden etkilenecek kuruluşların kendi görüşlerini şu adrese yapılması önerildi:

General Preferential Tariff Consultations
Department of Finance, International Trade Policy Division
L'Esplanade Laurier, East Tower, 14th Floor, 140 O'Connor Street
Ottawa, Ontario, K1A 0G5, Faks: 613-992-6761, E-ileti: Tariff-Tarif@fin.gc.ca

Aralık 12 - Ocak 2013