YAZIN


Ankara Kitaplığı Öykü Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

(Özel) - Toronto'daki Ankara Kitaplığı'nın tam 7 senedir amatör bir ruhla, profesyonel titizlikte düzenlemekte olduğu Öykü Yarışması ödül töreni 19 Ekim Pazar günü Kanada Türk Dernekleri Federasyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Özlem, geride bırakılanlarla ilgili öyküler ödül kazandığı için, yazarlar öykülerinden bölümler okurken katılımcılar ve edebiyat sever misafirler oldukça duygusal anlar yaşadı.

Jüri üyeleri Osman Baran, Özen Vekiloğlu ve Elvan Eryöner değerlendirmeyi yaparken oldukça zorlandı. Yarışmaya Trois-Rivières'den katılan Aslı Gül Öncel, "Eflatun Rengi İstanbul" isimli eseri ile birinci, Toronto'dan Ilgıt Şima Yıldırım, "Dut Zamanı" isimli eseriyle ikinci, yine Toronto'dan katılan G. Kroeze ise, "Vatan" isimli eseriyle üçüncü oldular. Toronto'dan Çağatay Eroğlu, "Işık ve Ötesi" ve Montreal'den katılan Sumre Brent "Sezgi" başlıklı öyküleriyle de özendirme ödülüne uygun görülürken, 10 yaşındaki Begüm Seri ise, "Farmer's Adventure" başlıklı çocuk öyküsüyle 'Umut Veren Genç Yazar Ödülü'nü kazandı. Törene katılan yazarlar öykülerinden bölümler okudular. Tören sonunda ise katılımcılar, jüri üyeleri ve misafirler güzel bir sohbet imkânı yakaladılar.

Dr. Recep Nejat Sezer ve Elvan Amasya'nın sponsor olduğu bu yılki yarışmada, birinci olan yazar 400 dolarlık, ikinci olan yazar 300 dolarlık ve üçüncü olan yazar da 200 dolarlık para ödülünün sahibi oldu.

Varol Karslıoğlu ve oğlu Burak Karslıoğlu'nun çektiği fotoğraflar sayesinde de törenin hoş anları ölümsüzleşti.

Yarışma sonuçları Facebook, Twitter, Instagram'da paylaşıldı. Ottava Büyükelçiliği de Twitter'daki törenle ilgili duyuru ve iletilerimizi kendi izleyicileriyle paylaştı. Özverili bir ekip işinin sonucu olan bu sıradışı kültürel etkinlik sayesinde Ankara Kitaplığı Türkiye'de 44 basın kuruluşunda haber oldu. Yarışma kitapları şu an, www.lulu.com'da bulunurken çok yakın zamanda www.amazon.com'da da satılmaya başlayacak.

Başından beri 87 farklı Kanadalı Türk yazarın 155 farklı öyküyle katılmış olduğu öykü yarışmalarından sonra kitapları yayınlanarak edebiyat dünyasına adım atan yazarların olması da Ankara Kitaplığı için en büyük gurur kaynağı oldu.

Elif Barut

Bizim Anadolu

Eylül-Ekim 2014